SPECIAL URGENCY AND EMERGENCY SLAUGHTER: MANAGEMENT OF HEALTH PROBLEMS

  • Mara Beghetto DVM, Specialista in Patologia del Cavallo, Università degli Studi di Milano, Medico Veterinario collaboratore AULSS 8 Berica di Vicenza
  • Stefano Ferrarini DVM, Direttore Servizio Igiene degli Alimenti di Origine Animale, AULSS 8 Berica di Vicenza, Dipartimento di Prevenzione
  • Giovanni Secondin DVM, Dirigente Veterinario AULSS 8 Berica di Vicenza, Responsabile UTV 3
  • Giancarlo Ruffo DL, PhD, Professore Associato di Medicina Legale Veterinaria e Legislazione Veterinaria
  • Paola Fossati DVM, Ricercatore universitario, Professore aggiunto, Specialista in Diritto e Legislazione Veterinaria

Abstract

The Authors take account of the difference between special urgency slaughter and emergency slaughter as well as of the management of the bovine animals and bovine carcasses, from culling on farm to the entry into the slaughterhouse. The Authors highlight the various and multiple health problems associated with this type of slaughter.

Pubblicato
2018-06-06